Το Ε1 του 39ου Δημ. Σχ. Περιστερίου σας καλωσορίζει στη σελίδα του!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΤΗΛ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ 210 72 74 086, 210 72 74 202
Αρ. Πρωτ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στο χώρο του θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις τις ημέρες 29 & 30 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:00-16:00, με σκοπό τη γνωριμία του κοινού με το μαγικό κόσμο των Απολιθωμάτων.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι στο χρόνο, γνωρίζοντας οργανισμούς που έζησαν πάνω στο πλανήτη Γη πριν 500 εκατομ. χρόνια και φτάνοντας μέχρι τους τελευταίους Ευρωπαϊκούς Ελέφαντες, οι οποίοι έζησαν στη Τήλο μέχρι και 3.500 χρόνια πριν από το σήμερα. Θα δουν από κοντά απολιθώματα της παγκοσμίου φήμης Πικερμικής πανίδας και θα θαυμάσουν τους Νάνους και τους Γίγαντες των Ελληνικών νησιών. Ταυτόχρονα, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στα βιωματικά και διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες του Μουσείου, εξερευνώντας με αυτό τον τρόπο καλύτερα το κόσμο της Παλαιοντολογίας.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν:
·                Ξεναγήσεις από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Μουσείου.

·      Τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν παιδιά κάθε ηλικίας, με στόχο τη γνωριμία και τη καλύτερη κατανόηση της επιστήμης της Παλαιοντολογίας.

·      Ομιλία του παλαιοντολόγου Δρ. Γεώργιου Λύρα με θέμα «Οι Δεινόσαυροι στον κινηματογράφο» ώρα 13:00 και για τις δύο μέρες των εκδηλώσεων.

 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (5–15 ετών): Ο μικρός ανασκαφέας
Οι μικροί επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου τη δική τους παλαιοντολογική ανασκαφή, με την υποστήριξη εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού που το ίδιο πραγματοποιεί παλαιοντολογικές ανασκαφές σε διάφορες θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Β΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (5–15 ετών): Αντιγράφω ένα απολίθωμα
Οι μικροί επισκέπτες γνωρίζουν τις μεθόδους κατασκευής αντιγράφων, κατασκευάζουν μόνοι τους απλά αντίγραφα απολιθωμάτων τα οποία και παίρνουν μαζί τους κατά την αποχώρησή τους από το Μουσείο. Παράλληλα ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες αιχμής στην κατασκευή αντιγράφων. Ειδικά για τις δύο μέρες των εκδηλώσεων, θα υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής αντιγράφων, όχι μόνο ασπόνδυλων οργανισμών που έζησαν σε θαλάσσιες περιοχές του Ελληνικού χώρου, αλλά και μικρά αντίγραφα δεινοσαύρων.

Γ΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (9–16 ετών): O Μικρόκοσμος στο παρελθόν
Οι επισκέπτες χρησιμοποιούν οι ίδιοι μικροσκόπιο για να γνωρίσουν το θαυμαστό μικρόκοσμο που ανακαλύπτουν οι ερευνητές μικροπαλαιοντολόγοι στα πετρώματα της Γης. Να πάρουν μία γεύση από την ποικιλία των οργανισμών που βρίσκονται γύρω μας, που όμως δεν βλέπουμε με γυμνό μάτι. Ο απολιθωμένος σήμερα μικρόκοσμος, ζούσε και εξελίχθηκε στις θάλασσες και στις στεριές της Γης, από το βάθος των γεωλογικών αιώνων, τα τελευταία 500 εκατομμύρια χρόνια. Η παρακολούθηση της συνέχειας του θαυμαστού αυτού κόσμου, που βρίσκουμε σήμερα απολιθωμένο στα πετρώματα, μας βοηθά να αποκαλύψουμε τις γεωγραφικές και περιβαλλοντικές μεταβολές που γνώρισε ο πλανήτης μας, στο βάθος της γεωλογικής ιστορίας του.
Δ΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (4-12 ετών): Φτιάχνοντας το δέντρο της Εξέλιξης
Επηρεασμένοι από το κλίμα των Χριστουγέννων, οι μικροί επισκέπτες θα συμμετάσχουν στο στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου – του δέντρου της εξέλιξης της ζωής – στο Μουσείο Παλαιοντολογίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει κατασκευή στολιδιών με μορφή ζώων, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της χαρτοκοπτικής. Οι κατασκευές ζωγραφίζονται και τοποθετούνται στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας, με βάση την ηλικία τους στο γεωλογικό χρόνο. Τα παλαιότερα ζώα τοποθετούνται στη βάση του δέντρου και τα νεότερα ψηλότερα. Έτσι, οι μικροί παλαιοντολόγοι μαθαίνουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των διαφόρων μορφών ζωής πάνω στη Γη.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:  2€
Περιλαμβάνει τη ξενάγηση στους κύριους χώρους του Μουσείου Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας, καθώς και τη παρακολούθηση της ομιλίας του Δρ. Γεώργιου Λύρα.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ + ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: 4€
Περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου ή σε όποιο από τα τέσσερα επιθυμεί να λάβει μέρος ο επισκέπτης, καθώς και την παρακολούθηση της ομιλίας του Δρ. Γεώργιου Λύρα.

Για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Οι συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά προγράμματα πρέπει να βρίσκονται στο Μουσείο 15 λεπτά πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Κλειστό θα παραμείνει το Μουσείο 23/12/2016 έως 26/12/2016 και 31/12/2016 έως 02/01/2017.
                   
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 72 74 086, 210 72 74 202 (Δευτέρα–Παρασκευή: 10.00–13.00).

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Με Ι.Χ.: Είσοδος από την κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης επί της οδού Ούλωφ Πάλμε. Δωρεάν χώρος στάθμευσης έξω από την είσοδο του Μουσείου.
Με συγκοινωνία: Περπατήστε περίπου 10 λεπτά από το τέρμα Ζωγράφου (γραμμή λεωφορείου 608 Γαλάτσι-Ακαδημία-Νεκρ. Ζωγράφου, ή γραμμή λεωφορείου 230 Ακρόπολη-Ζωγράφου) ή από το τέρμα Καισαριανής (γραμμή λεωφορείου 224 Καισαριανή-Ελ. Βενιζέλου).
Μόνο τις καθημερινές υπάρχει η λεωφορειακή γραμμή 250 (Πανεπιστημιούπολη-Στ. Ευαγγελισμού, κυκλική). Αποβίβαση στην στάση «Γεωλογία», μόλις 100 μέτρα από την είσοδο του Μουσείου.
Για λεπτομερή χάρτη πρόσβασης προς το Μουσείο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου