Το Ε1 του 39ου Δημ. Σχ. Περιστερίου σας καλωσορίζει στη σελίδα του!

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Η χλωρίδα και η πανίδα της Ελλάδας

Φυτά που κινδυνεύουν
ΚΛΙΚ στην εικόνα για να δεις φυτά που κινδυνεύουν
Στο χάρτη της Ελλάδας σημειώνονται οι περιοχές της Ελλάδας όπου ευδοκιμούν ορισμένα από τα πλέον απειλούμενα φυτά της χώρας μας. Περνώντας το ποντίκι επάνω από τις περιοχές εμφανίζεται και η σχετική φωτογραφία του φυτού.



Απειλούμενα είδη
ΚΛΙΚ στην εικόνα 


Παρουσίαση για τα τέσσερα πιο σπάνια και προστατευόμενα είδη της ελληνικής πανίδας (καφέ αρκούδα, καρέτα-καρέτα, μονάχους-μονάχους, αγριόγιδο).


Διακόπτης





Οι διακόπτες είναι απαραίτητο στοιχείο κάθε ηλεκτρικού κυκλώματος. Τους παρατηρούμε παντού γύρω μας, σε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και σε κάθε ηλεκτρικό κύκλωμα. Με τη χρήση του διακόπτη μπορούμε εύκολα να ανοίγουμε και να κλείνουμε το ηλεκτρικό κύκλωμα, να διακόπτουμε δηλαδή για όσο διάστημα επιθυμούμε τη ροή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ένα μικρό μπέρδεμα

Στην καθημερινή μας ζωή, όταν σβήνουμε το φως, λέμε συχνά «κλείνω το διακόπτη». Αντίστοιχα, όταν θέλουμε να έχουμε φως σε ένα σκοτεινό χώρο, λέμε «ανοίγω το διακόπτη». Τώρα πια ξέρεις ότι οι εκφράσεις αυτές δεν είναι σωστές. Όταν λέμε «κλείνω το διακόπτη», ανοίγουμε το κύκλωμα, αντίθετα, όταν λέμε «ανοίγω το διακόπτη», κλείνουμε το κύκλωμα που μεταφέρει ενέργεια στη λάμπα. Κάθε φορά, λοιπόν, που θα χρησιμοποιείς τους διακόπτες στο σπίτι, θα σκέφτεσαι αυτή τη μικρή αναποδιά και θα... χαμογελάς!

ΠΗΓΗ: Γρηγόρης Ζερβός

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017